Så traskade så sakteliga in mot centrum. Lee och Åskar pratade högljutt om något ointressant, Pippi försökte förgäves komma på något någorlunda intressant att säga till Lea som gick bredvid henne och Björn gick med killarna och gnolade för sig själv på någon gammal slagdänga:

-"Lets go, lets go, lets go, lets go ner på stan", lät det som att han sjöng.

 

-"Tja Pippi, va kul att du kom", sa Lea som nog faktiskt var den coolaste tjejen i klassen.

-"Eh ja kul, hej", sa Pippi nervöst till Lea och nickade lite blygt åt Lee och Björn.

Strax där efter anslöt den sista av sexorna, Åskar, som var storebror till åsnepojken Åke som Kim hade dansat med på discot. Till skillnad från Åke var Åskar en ganska jobbig typ.

-"Tjaba grabbar!!", hojtade han när han kom och ignorerade därmed både Pippi och Lea.

-"Hörni, vad säger ni", sa Björn, "ska vi traska ner till stan och kolla läget?"

Pippi visste inte om hon hade lov att dra ner på stan. Hon hade ju sagt hemma att de skulle vara på ängen. Men eftersom det var Björn som föreslog och eftersom de andra tyckte att idén var toppen så sa hon ingenting.

 

När Pippi kom till ängen vid skolgården på avslutningskvällen var Björn och aptvillingarna Lee och Lea redan där. Det slog plötsligt Pippi att hon var den enda av sexorna som egentligen aldrig umgicks med de andra. I skolan hade hon ju mest ägnat sig åt att undvika Björn, och därmed alla sammanhang han ingick i. Och på fritiden träffade hon ju bara Kimi som gick i femman och Kent och Jarvis förtås som var ännu yngre.