På kvällen, efter att de hade packat upp och fixat, slog de sig ner med en stor kanna te och bara njöt av lugnet tillsammans. Plötsligt sa Bente:

-"Jeg tror det er på tide for meg å dra hjem til Norge snart..."

-"Åh gammelmormor Bente", sa mamma kanin, "vi anade nästan att det var dags för dig att röra dig hemåt snart. Det är mycket för en mogen dam som dig att bo i ett hus med fyra barn, det förstår vi. Men du ska ha ett otroligt stort tack för all hjälp!"

-"För att göra din resa hem lite lättare än resan hit, så har vi faktiskt en överaskning åt dig också", sa Pappa Kanin. "Såg du den ärtgröna motorcykeln vi hade med oss hem? Jag och Pippi skulle bara hyra den en vecka. Men vi blev så förtjusta i den att vi köpte loss den. Den är skriven på mig men den är din att ha så länge som transportstyrelsen låter dig behålla ditt körko.. ähum.. jag menar så länge som du känner dig pigg och körglad helt enkelt!"

 

Efter en trafikosäker och ganska bökig resa kom den lilla familjen hem till sitt fina hus igen. Så skönt det skulle bli att få packa upp, tvätta kläder, bada i badkaret, sova i sin egen säng och helt enkelt bara vara hemma.

-"Bente! Vi har saknat dig!", ekade Jarvis och Pippi i kör.

-"Og jeg er mine lille gutter och jenter!", sa Bente, med en liten tår i ögonvrån.