Det blev många timmar på fällen. Pippi var överväldigad. Även om Kentskivan fortsatte att vara obesegrad jämfört med de andra skivorna i Pippis värld så föll de alla henne i smaken. Både Depeche Mode och Hello Saferide-skivorna kändes som känslomässiga evangelium att hänga upp hela sin existens på tyckte Pippi. (Även om hon inte skulle ha uttryckt sig just så) Smiths och the Cure fick henne att gråta, Kraftwerk henne att försvinna in i de elektroniska rytmerna och Ebba Grön fick henne att sjunga och skråla högt.

Musik tänkte Pippi, varför har ingen tipsat mig om musik fören nu!

 

Redan vid andra låten var Pippi förevigt såld.

Svag så skakar mina ben/ Och flickan med tv-nerver ler/Som om jag bryr mig/Sänk mitt hjärta som en sten/Ge mig en käftsmäll jag är feg/

Sänk mitt hjärta som en sten, tänkte Pippi. Ja gör det du Björn, som om jag bryr mig! Pippi lyssnade på Kent-skivan 2 gånger innan hon gick igenom resten av skivbacken.