Den natten hade Pippi och Jarvis mycket svårt att sova. Mamma och Pappa hade berättat att Pippi var tillräckligt gammal för att börja i sjätte klass och Jarvis i fjärde. Men eftersom de inte hade gått i skolan förut skulle de antagligen få göra något slags test och bli placerade i den klass som kunskapsmässigt passade bäst. Jarvis och Pippi frågade om Kim och Kent skulle gå i samma skola, men det viste inte mamma och pappa.

-"Hoppas vi får börja i samma klass", sa Jarvis oroligt.

-"Jag vill nog helst börja i sexan med dem som är lika gamla som jag", sa Pippi. "Men oroa dig inte lillebror, jag ska ta hand om dej i skolan oavsett!"

-"Tror du vi får några kompisar då?", frågade Jarvis.

-"Ja det får vi säkert. Dessutom har vi ju kompisar. Vi har ju Kim och Kent ju!

De låg länge i månljuset och pratade om framtiden innan de lyckades somna.

 

Senare på kvällen när tvillingarna låg och sov (eller inte) satte sig mamma och pappa kanin med de stora barnen i vardagsrummet.

-"Vi måste prata med er om en sak ", sa mamma kanin.

-"Vad har du gjort nu då Pippi!?", gnällde Jarvis.

-"Såja, såja, ingen har gjort något alls. Jag och mamma behöver bara prata lite med er om vad som kommer att hända nu när sommaren tar slut", sa pappa kanin.

-"Nu när vi bor i hus och allt så måste jag och Pappa jobba för att ha råd med mat och räkningar och byggmaterial. Därför måste ni börja i skolan.", fyllde mamma Märta i.

-"Skolan!", sa Pippi "Men ni hemundervisar ju oss ju!"

-"Ja men det hinner vi tyvär inte längre, och om sanningen ska fram gjorde vi mest det för att vi inte hade något alternativ. Vi flyttade ju runt hela tiden innan vi hade huset."