"Och här ska du få se", sa Kim ivrigt och plockade fram en LP skiva till.

-"Elvis??", sa Pippi.

-"Oh nej nej, Smiths! The one and only Morrisey! Det här Pippi kommer du att gilla. Den här ska du lyssna på när det det verkligen känns som allra värst. Suicidalt, underbart och vackert!"

-"Hur går det ihop?!?", frågade Pippi.

-"Det kommer du att märka, jag lovar", svarade Kim.

-"Jo här, förstår du, har vi Kraftwerk. Skapare och stilbildare inom den moderna elektroniska musiken. Den här ska du lyssna på när du bara behöver tömma huvudet från tankar som maler", sa Kim.

 

-"Pippi, vist är vi bästa vänner?", frågade Kim.

-"Javist!, sa Pippi förvånat"

-"Bra, för jag ska låna ut min skivsamling till dig förstår du. Och det gör man bara till en bästa vän. Det här kommer att få dig att må bättre".

-"Hurdå?", sa Pippi.

 

Pippi gick i djupa tankar i dessa dagar. Varför hade Björn pratat så länge med Lisa, dansat och sett så kär ut, men ändå svarat nej när Lisa frågade chans? Vad betydde det? Vad han bög? Var han kär i någon annan tjej? Vad skulle Pippi göra? På rasterna satt hon mest på bänken ute i korridoren och såg frånvarande ut.

Kim, som oroade sig lite för sin vän, bestämde sig för att göra någonting åt situationen. På första rasten på fredagen kom hon släpandes på en överaskning...